Ook in crisistijd blijft eigen haard goud waard

Nieuws

Crisis of niet, de Belg en zijn baksteen is meer dan een cliché. Wonen in een eigen, vrijstaand huis, blijft een droom die wordt gekoesterd.

Crisis of niet, de Belg en zijn baksteen is meer dan een cliché. Wonen in een eigen, vrijstaand huis, blijft een droom die wordt gekoesterd.

“Wonen is een basisbehoefte en de Belg ziet ook een eigen woning als een goede investering, een wissel op de toekomst, een rendabele belegging zeker in crisistijd”, zegt Robert de Mûelenaere. Dit besluit trekt hij uit een nationale enquête die de Confederatie Bouw in samenwerking met Roularta Research aan de vooravond van Batibouw liet uitvoeren onder meer door 4.500 huurders, eigenaren en kandidaat-kopers.

Duidelijk is dat de Belg zijn levensdroom om een eigen woning te verwerven blijft koesteren. “Ook in crisistijd versterkt vastgoed zijn positie als veilige en vaste waarde en als wissel op de toekomst”, besluit Robert de Mûelenaere. De baksteen in de maag van de Belg wordt duidelijk groener. Hij gaat resoluut en bewust voor energiebesparende isolatie, duurzaamheid en kwaliteit. Maar het moet betaalbaar blijven en mag niet meer kosten.

Om dit te kunnen realiseren is (overheid)steun nodig: alle mogelijke premies, belastingverlagingen,maar ook de btw-verlaging zijn nuttig en vereist om het bouwproject haalbaar te maken”, concludeert Robert de Mûelenaere.

De Belg bouwt/koopt en verbouwt dus verder, ook in crisistijd. Toch beïnvloedt die crisis ook zijn verwachtingen. Plannen riskeren te worden uitgesteld, aangepast en bijgestuurd. Dat komt door de verslechterende economische situatie, waarbij vooral de angst voor verlies van de eigen baan en inkomen en het niet krijgen van een lening doorslaggevend zullen zijn.

Een eigen woning bouwen/verbouwen/kopen blijft prioriteit nummer één, al geldt dat misschien niet voor iedereen in 2009.

Linkshttp://www.confederatiebouw.be

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels