‘Op een berekende manier renoveren, brengt geld op’

Nieuws

Dat renoveren dit jaar centraal staat op BATIBOUW is stilaan algemeen geweten. De meeste Belgen blijven dromen van een klassieke vrijstaande nieuwbouwvilla met een grote tuin, maar het mag duidelijk zijn dat - onder andere door de dure bouwgronden - deze droom vaak moet opboksen tegen de realiteit.

Eén van de grootste voordelen van renovatie is dat de werken in de tijd kunnen worden gespreid, zodat met een beperkter budget al meteen de meest essentiële zaken kunnen worden aangepakt. U hoeft dus niet alles in één keer te doen, er gewoon aan beginnen is de boodschap. Kleinere werken brengen cumulatief immers zeer veel op!

Maar waar te beginnen? Wie op zoek is naar puur leefcomfort kiest meestal voor een kleine of grote upgrade van de keuken of de badkamer. Wie wil besparen op zijn energiefactuur ziet echter door het bos soms de bomen niet meer. Faseren is daarom meer dan ooit de ‘way to go’. De juiste renovaties in de juiste volgorde doen dus. Wie een gebrekkige dak- en muurisolatie heeft, weet meteen waar te beginnen. Ook dubbele of driedubbele beglazing en een nieuwe verwarmingsketel zijn investeringen die zich op een relatief beperkte termijn terugverdienen. Bovendien wordt het huis op termijn ook meer waard.

Dankzij het volledige marktoverzicht is BATIBOUW de ‘place to be’ om alle relevante materialen, technieken en prijzen met elkaar te vergelijken. Het potentieel in al die oudere Begische woningen is enorm groot. Wie het initiatief neemt om op een doordachte manier te renoveren zal daarvoor uiteindelijk dubbel en dik beloond worden.

Geert Maes, General Manager Batibouw


www.batibouw.be

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels