Open Wervendag trekt 75.000 bezoekers

Immo, Nieuws

Ook dit jaar kon de bouwsector uitpakken met tal van verbluffende werven op de Open Wervendag.

Ook dit jaar kon de bouwsector uitpakken met tal van verbluffende werven op de Open Wervendag. Volgens de Confederatie Bouw bevestigt dit evenement dan ook dat de bouwsector in België het goed doet.

Op de Open Wervendag konden geïnteresseerden kennis maken met het uitgebreide jobaanbod van de deelnemende bouwbedrijven. Er waren ook meer dan 160 indrukwekkende en verrassende werven te bezoeken. Volgens de organisatie blijven de bouwbedrijven ook dit jaar volop rekruteren en zoeken ze zo’n 20.000 nieuwe medewerkers. Daarmee blijft de sector een van de grootste werkgevers en rekruteerders van het land.

Hoogtepunten

De werven van vandaag toonden de bezoekers precies waar de bouw vandaag voor staat: een veelzijdige, creatieve en innovatieve sector die voorop loopt van vlak van duurzaamheid en ecologie. Rode draad in Vlaanderen was ongetwijfeld het nieuwe wonen met aandacht voor multifunctionele wooncomplexen, duurzaam bouwen en de bijzondere aandacht voor levensloop geschikt wonen voor ouderen.

In West-Vlaanderen waren er meerdere toppers. Zo waren er de windmolenparken in Zeebrugge en Oostende, het politiecommissariaat en het Rijksarchief in Brugge en de bouw van een tunnel onder de spoorweg in Izegem. Maar ook het vernieuwde zeeheldenplein in Oostende, het wellnessdorp in Moorslede, de woonzorgcentra en servicewoningen in Nieuwpoort, en het nieuw ziekenhuis in Menen trokken heel wat bezoekers.

In Oost-Vlaanderen waren de infrastructuurwerken met spoorwegbrug in Sint-Niklaas en het station Gent-Sint-Pieters met het VAC-De Link in Gent veel bezochte projecten. Ook het nieuwe sport-en recreatiecomplex De Meerminnen en het woonzorgcentrum Grootenbosch in Beveren-Waas waren populaire werven.

Verder waren het Red Star Line Museum in Antwerpen, het high-tech Don Bosco college in Halle, The Carehome of the Future in Heusden-Zolder en de nieuwe belevingsbibliotheek aan de Munt in Brussel veelbezochte trekpleisters. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels