Opinie: Tijd voor minder geld en energie

Opinie: Tijd voor minder geld en energie

Actualiteit

Ter gelegenheid van Batibouw 2020 laat hoofdredacteur Eric Cloes zijn licht schijnen op de evoluties in de (ver)bouwsector.

De wereld van de bouw is in volle (r)evolutie. Het aantal particulieren dat ervoor kiest om niet aan een persoonlijk project te beginnen maar een nieuwe of onlangs gerenoveerde “instapklare” woning aan te schaffen, neemt voortdurend toe. De hoge en stijgende prijzen van kwalitatief vastgoed zijn daar het bewijs van. En toch hebben de bouwbedrijven hun orderboekje vol en klagen ze dat ze niet langer de mankracht vinden die ze nodig hebben om hun orders op te volgen. De reden hiervoor is dat de renovatie van bestaande woningen, zowel openbare als particuliere, op volle toeren draait. 

Wie vandaag een relatief betaalbaar huis koopt, moet bereid zijn om er tijd, energie en geld in te investeren. Een oud huis renoveren, of je het comfort nu wil verbeteren of het energieverbruik wil verminderen, vereist veel kennis. Het vereist ook en vooral een goede begeleiding, bij voorkeur door betrouwbare vakmensen. 

Voor je van start gaat met je project, nog één advies: investeer er eerst wat tijd in. Niet alleen zal je je geld zo beter kunnen besteden, de uitvoering van je project zal je dan waarschijnlijk ook minder energie kosten

Batibouw richt zich tot deze consumenten. De komende dagen – van 29 februari tot en met 8 maart – staan de Heizelpaleizen vol met materiaalproducenten, aannemers en andere bouwprofessionals zoals architecten en huisvestingsmaatschappijen, die allemaal aanwezig zijn om je te helpen jouw project te doen slagen. Een unieke kans om een groot aantal persoonlijke contacten te leggen op korte tijd én met een minimum aan verplaatsingen. Temeer daar je dankzij de nieuwe openingsuren van de beurs zowel ’s morgens als ’s avonds de structurele files op de Brusselse ring kan vermijden.

Voor je van start gaat met je project, nog één advies: investeer er eerst wat tijd in. Niet alleen zal je je geld zo beter kunnen besteden, de uitvoering van je project zal je dan waarschijnlijk ook minder energie kosten. Wij wensen je nu al een verrijkend en vruchtbaar bezoek!

Eric Cloes
Hoofdredacteur
 

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels