Opinie: Verzamelobject

Opinie: Verzamelobject

Actualiteit

Covid-19 is krachtiger gebleken dan Donald Trump, Vladimir Poetin, Xi Jinping en Recep Tayyip Erdoğan samen en veranderde in een paar weken tijd het aangezicht van de wereld. Niemand kan het tegenhouden, hooguit kunnen we zijn onverbiddelijke vooruitgang afremmen. De gevolgen laten zich onmiddellijk voelen: gedaan met naar het werk gaan − tenzij het niet anders kan − plezier maken of restaurantbezoekjes… Winkels die geen onmisbare goederen verkopen blijven dicht en zelfs e-commercesites beginnen te sluiten. Iedereen naar huis!

Onder die nooit geziene omstandigheden kwam dit tijdschrift tot stand. Een primeur in onze geschiedenis. Want ook al lijkt het in niets op de frontstrijd van de medische en veiligheidsberoepen, ook onze teamleden moesten in ongewone omstandigheden werken. In nauwe samenwerking, maar zonder elkaar te zien. Zonder ook maar even samen te zitten om ideeën uit te wisselen, het werk te verdelen en elkaar te steunen in moeilijke tijden. Iedereen thuis, met een smartphone en een eindeloze stroom e-mails… In dat opzicht is dit nummer een verzamelobject. Het bewijst dat we altijd in staat zijn onszelf te overtreffen in tijden van tegenspoed.

Als er één ding duidelijk is nu, is het dat de kwaliteit van de huisvesting weer bovenaan de agenda staat 

We hopen dat je tevreden bent met het resultaat! Het is het product van onafgebroken solidariteit, van een hecht team waarbinnen ieder zijn rol van a tot z heeft vervuld, met als gemeenschappelijk doel − zoals elke maand − onze lezers kwaliteitsadvies te kunnen bieden, net als informatie en inspiratie voor de afwerking en inrichting van hun huis. 

Als er één ding duidelijk is nu, is het dat de kwaliteit van de huisvesting weer bovenaan de agenda staat. Thuis wonen en werken, ja. Maar onder welke omstandigheden? Iedereen die de afgelopen jaren in zijn woning heeft geïnvesteerd, is nu blij dat hij deze periode in gunstige, zelfs optimale omstandigheden kan doormaken en dat hij werk en gezinsleven harmonieus kan combineren. Voor wie niet zoveel geluk heeft, zal dit nummer misschien een stimulans zijn om plannen te beginnen maken. Het is immers nog niet te laat om van je woonst een gezellige “thuis” te maken. Wanneer we ons er noodgedwongen met het hele gezin in moeten terugtrekken, appreciëren we het des te meer… Mocht er dan nog een beproeving komen, dan zal het een moment van herbronning zijn en geen periode van stress. Zorg dragen voor je nest is ook zorgen voor jezelf en je familie. Neem dus potlood en papier!

Eric Cloes
Hoofdredacteur

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels