Opnieuw meer interesse in tweede verblijf door herstel economie

Nieuws

Onder meer Spanje klimt uit een diep dal en in het land steeg het aantal verkochte tweede huizen tussen 2012 en 2013 met maar liefst 43 procent.

Onder meer Spanje klimt uit een diep dal en in het land steeg het aantal verkochte tweede huizen tussen 2012 en 2013 met maar liefst 43 procent.

Spanje blijft een populaire vakantiebestemming en het aandeel van tweede verblijfplaatsen is in dit gebied het grootst. Nadat het land enkele jaren flink geleden heeft onder de economische crisis, lijkt het stilaan uit dit diepe dal te klimmen. Zo steeg het aantal verkochte woningen vorig jaar met maar liefst 43 procent. Het is ook opvallend dat er heel wat Belgen zijn met een woning in Spanje. Zij waren vorig jaar de grootste afnemers (78 procent), gevolgd door de Fransen, Duitsers en Britten. Dat schrijft Second Home International.

Maar waarom zijn mensen geïnteresseerd in een vakantiewoning? Enerzijds is het fijn om op jouw favoriete vakantiebestemming een eigen stekje te hebben. Zo hoef je niet elke keer op zoek te gaan naar een hotel om te slapen. Steeds meer mensen gaan het vakantiehuis, in de periodes dat ze er niet zelf verblijven, verhuren of delen met anderen. Vaak verdienen ze hier een centje aan bij met de hulp van een immokantoor. Bovendien vinden ook steeds meer verhuurders en huurders elkaar via de digitale markt. Verhuren is een interessante bron van extra inkomsten. Daarnaast kunnen kopers van een tweede verblijf hun spaargeld actief laten renderen. Over het algemeen is een huis in het buitenland een waardevaste investering. (LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels