Optimisme in bouwsector kalft verder af

Immo, Nieuws

De bouwactiviteit in België is in het derde kwartaal van 2011 met 1 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Het aantal optimisten in de sector slinkt, blijkt uit de maandelijkse bouwbarometer die de Confederatie Bouw publiceerde.

De bouwactiviteit in België is in het derde kwartaal van 2011 met 1 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Het orderboekje van de aannemers is iets minder gevuld. Dat maakt dat het aantal optimisten in de sector slinkt, blijkt uit de maandelijkse bouwbarometer die de Confederatie Bouw publiceerde.

“Een daling van de bouwactiviteit van 1 procent in het derde kwartaal klinkt misschien weinig, maar is wel degelijk een veelzeggend en representatief cijfer”, zegt Peter Boelaert van de Bouwunie. “Begin november gingen we ervan uit dat de groei in de bouwsector met 3,4 procent voor 2011 nog veel beter zou uitvallen dan de groei voor de Belgische economie, maar we verwachten dat we die prognose zullen moeten bijstellen”, klinkt het.

Sinds de zomer groeit de kloof tussen optimistische en pessimistische bouwaannemers weer. Het laatste kwartaal is het aantal optimistische bouwaannemers gedaald met 10,7 pct. De groep pessimisten blijven qua aantal stabiel (15,3 pct). Het orderboekje van aannemers bevat van september tot november werk voor gemiddeld 5,45 maanden, daar waar dat een trimester nog op 5,49 maanden lag. Voorts blijkt dat de werkgelegenheid stabiel is gebleven in het derde kwartaal. (Belga/RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels