‘Overgangsmaatregel belastingvermindering voor energiezuinige woningen nietig’

‘Overgangsmaatregel belastingvermindering voor energiezuinige woningen nietig’

Immo, Nieuws

Goed nieuws voor wie uit de boot viel toen de federale regering eind 2011 de belastingvermindering voor energiezuinige woningen afschafte.

Goed nieuws voor wie uit de boot viel toen de federale regering eind 2011 de belastingvermindering voor energiezuinige woningen afschafte. De overgangsmaatregel die de regering toen had voorgesteld, werd vernietigd door het Grondwettelijk Hof. Minister van Financiën Koen Geens laat daarom weten dat iedereen die een contract afsloot voor 30 december 2011, alsnog recht heeft op een belastingvermindering.

Dat schrijft De Zondag.

De overgangsmaatregel werd aangevochten door N-VA-Kamerlid Veerle Wouters, en zij krijgt volgens de krant nu gelijk van het Grondwettelijk Hof. ‘Het gaat om 4.200 tot 17.000 euro aan belastingvermindering’, zegt het Kamerlid in De Zondag.

Alle bouwheren of kopers van een energiezuinige woning, die een contract afsloten voor 30 december 2011, hebben nu toch recht op de vermindering. Zij kunnen die nog invullen op het aangifteformulier voor de inkomsten van 2012 (codes 1347, 1367 en 1348). Je moet wel een energiecertificaat kunnen voorleggen. (Belga/KVDA)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels