Passiefhuis-Symposium en -Beurs

Nieuws

PassiveHouse 2008 is de algemene benaming voor de combinatie van het Passiefhuis-Symposium enerzijds en de Passiefhuis-Beurs anderzijds.

PassiveHouse 2008 is de algemene benaming voor de combinatie van het Passiefhuis-Symposium enerzijds en de Passiefhuis-Beurs anderzijds. Het evenement wil energiezuinig, comfortabel bouwen en vooral passiefhuizen in de schijnwerpers plaatsen. PassiveHouse 2008 is al aan zijn zevende editie toe. Voor het tweede jaar op rij vindt het evenement plaats in de Brusselse Tour & Taxis-hallen.

Het concept van PassiveHouse 2008 kent in de hele Benelux zijn gelijke niet. Zowel het symposium als de beurs zijn door het exclusief energiebewuste en passiefhuis-thema uniek.

Passiefhuis-Symposium

PassiveHouse 2008 gaat van start met een Symposium op vrijdag 12 september, dat wordt geopend door Brussels Minister Huytebroeck en Vlaams minister Vandenbroucke. Dit wetenschappelijk congres richt zich tot alle professionals uit de bouwwereld: architecten, ingenieurs, studiebureaus, installateurs, ondernemers en publieke organisaties. Omwille van het exceptionele en toonaangevende karakter van het Symposium, mogen we elk jaar ook heel wat buitenlandse toehoorders tot onze deelnemers rekenen.
Ook dit jaar kan PHP kan zich weer beroepen op een internationaal gezelschap van gezaghebbende sprekers. Op het programma staan diverse deskundigen uit België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Roemenië en Servië. Hun lezingen bieden een representatieve staalkaart van al wat tegenwoordig ‘hot’ is in de wereld van passiefhuizen.
Het symposium biedt dus de meeste up-to-date technische en wetenschappelijke informatie inzake passiefhuis-gerelateerde thema’s. Het programma wordt naar goede gewoonte opgedeeld in acht blokken, die in twee parallelle sessies worden gehouden. De deelnemer kan dus zelf kiezen welke onderwerpen hem het meest aanbelangen. Simultaantolken zorgen er bovendien voor dat u geen woord hoeft te missen van anderstalige sprekers. Dit jaar kozen we voor de volgende thema’s:
• Strategieën
• Praktisch ontwerp
• Kwaliteitsbewaking
• Kantoorgebouwen
• Passiefscholen
• Gebouwen voor openbare diensten
• Renovatie
• Disseminatie (kennisdeling en -verspreiding)
• Kosten- en levenscylcusanalyses
‘s Middags kunnen de deelnemers zich tijdens een postersessie nog verder informeren over verschillende andere projecten en onderzoeken. Hen wordt bovendien ook de exclusieve toegang tot de Passiefhuis-Beurs gegund.

Passiefhuis-Beurs: dé beurs voor energiezuinig bouwen in de Benelux

Op zaterdag 13 en zondag 14 september kan nu ook het grote publiek gratis terecht op de beurs van 10 tot 18 uur. Een 70-tal exposanten demonstreren er hun producten en diensten. Het is de uitgelezen gelegenheid voor geïnteresseerden om het hele concept van energiezuinig wonen en passiefhuizen beter te leren kennen. Kandidaat-(ver)bouwers worden wegwijs gemaakt in de vele toepassingen en diensten, en kunnen rechtstreeks in contact treden met producenten en organisaties. Voor elke bouwprofessional biedt de beurs de mogelijkheid om zijn kennis met betrekking tot innovatieve technologieën en diensten up-to-date te houden. Onze Passiefhuis-beurs is dus op maat gesneden van iedereen en wil representatief zijn voor de zeer energiezuinige bouwsector.

Ter informatie bieden we doorlopend lezingen en filmpjes aan die een duidelijk licht werpen op energiezuinig bouwen en passiefhuizen. Op zondag om 14u kan de leergierige en misschien ietwat sceptische bezoeker bij het bewonerspanel terecht met al zijn vragen. Zij zullen met plezier delen in hun ervaringen over leven in een passiefhuis. Wat betreft de praktische kant van de zaak, kan de toekomstige bouwheer zijn bouwplannen voorleggen aan experts voor gratis planadvies.

Wie zijn PHP en PMP?

Passiefhuis-Platform vzw en Plateforme Maison Passive asbl stellen zich tot doel de bouw van energiezuinige gebouwen, gebaseerd op het passiefhuisconcept, te stimuleren. Het platform wenst hiertoe enerzijds bedrijven bij elkaar te brengen die begaan zijn met dit onderwerp en hun te ondersteunen bij de ontwikkeling van passiefhuistechnologie. Anderzijds wil PHP/PMP aan alle geïnteresseerde partijen zoveel mogelijk informatie verstrekken door vormingen, ondersteuning van projecten, en de meest recente informatie verstrekken aan hun doelgroep.

Wat is een passiefhuis?

Een passiefhuis is een duidelijk afgelijnd concept van zeer energiezuinig bouwen. Het begrip verwijst naar een constructiestandaard die gebaseerd is op een aantal onontbeerlijke principes. Men dient te werken met zeer doorgedreven isolatie, luchtdichtheid en ventilatie met energierecuperatie om energieverlies tot een minimum te herleiden. De passieve energiewinsten via de grond (grondbuis) en via de zon (door oriëntatie) moeten maximaal worden benut. De voordelen van bouwen of renoveren volgens deze constructiestandaard zijn talrijk. Men leeft ‘s zomers en ‘s winters in een comfortabeler en bovendien gezonder binnenklimaat. Een conventioneel verwarmings- of koelingssysteem wordt daardoor overbodig, en heeft een drastische daling in uw energiefactuur tot gevolg heeft. Daarnaast draagt men ook rechtstreeks bij tot een belangrijke vermindering van CO2-uitstoot.

Ik ga Bouwen & Renoveren 08/2008

Extra

Korte samenvatting:
• PassiveHouse 2008: combinatie van een symposium en een beurs over passief en energiezuinig bouwen.
• Passiefhuis-Symposium, 12 september 2008. Een toonaangevend wetenschappelijk congres voor professionelen over passiefhuizen.
• Passiefhuis-Beurs, 13 en 14 september 2008. De grootste beurs over energiebewust bouwen in de Benelux. Van 10 tot 18u kan het grote publiek hier kennismaken met de producten en diensten van een 70-tal gespecialiseerde standhouders. Toegang gratis!• Locatie: Tour & Taxis, Havenlaan 86c, Brussel.
• Gezamelijke organisatie van Passiefhuis-Platform vzw (PHP) en Plate-forme Maison Passive asbl (PMP).
• Meer info vindt u op www.passivehouse.be

Links

http://www.passiefhuisplatform.be

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels