Pauline Bogaards wint ontwerpwedstrijd Brabantia met gevederde ontwerpen

Interieur

Deze zomer brengt Brabantia een vrolijke collectie uit van de Nederlandse Pauline Bogaards. Zij won de internationale ontwerpwedstrijd, uitgeschreven door Brabantia, met haar collectie 'Pauline' vol verenontwerpen.

Deze zomer brengt Brabantia een vrolijke collectie uit van de Nederlandse Pauline Bogaards. Zij won de internationale ontwerpwedstrijd, uitgeschreven door Brabantia, met haar collectie ‘Pauline’ vol verenontwerpen.

Pauline Boogaards ging aan de slag met handgetekende veren en wist hiermee de jury meteen te charmeren. De ontwerpen van Boogaards werden gekozen uit bijna 2800 inzendingen van zowel bekende als startende ontwerpers van over de hele wereld. Met deze wedstrijd beoogde Brabantia om de nieuwe generatie creatieve ontwerpers een concrete kans aan te bieden om hun talent te laten zien.

Het ontwerp van Pauline wordt uitgebracht in twee stijlen: enerzijds in frisse, zomerse kleuren en anderzijds een grafische versie in zwart-wit.En niet alleen de voorraadbussen krijgen een gevederde look, de ‘Pauline’-collectie omvat ook een 30 liter Touch Bin, een pedaalemmer en een broodtrommel met schuifdeksel. Prijzen vanaf 10,50 euro.

Pauline Bogaards: “Ik raakte geïnspireerd door de zwart-wittrend van dit jaar en wilde een monochrome print maken, maar ik had nog geen idee voor het ontwerp. Toen ik in de trein een meisje zag met een mooie veer aan haar ketting, had ik de basis voor mijn ontwerp te pakken. Ik ben blij en verrast dat ik ermee gewonnen heb!” (LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels