PEFC Belgium sensibiliseert op het Groot Milieufeest

Nieuws

PEFC Belgium is van de partij op Het Groot Milieufeest op zondag 1 juni in Brussel om duurzaam bosbeheer te promoten.

Leefmilieu Brussel en het Brusselse Ministerie van Leefmilieu en Energie slaan opnieuw de handen in elkaar voor de organisatie van Het Groot Milieufeest op zondag 1 juni in het Jubelpark in Brussel. Ook PEFC Belgium is er van de partij om duurzaam bosbeheer te promoten!

Het jaarlijkse evenement ‘Het Groot Milieufeest’, dat dit jaar zijn tiende verjaardag viert, is een echte kweekvijver voor ideeën voor het behoud van onze planeet. Meer dan honderd verenigingen zullen tal van tips en praktische informatie geven in verband met energiebesparing, ecoconstructie, duurzaam bosbeheer, duurzame voeding, tuinieren,… Daarnaast is er animatie voor groot en klein, zoals straattheater, muziek en een animatieboerderij.

Voor de tiende editie wordt er voor een extraatje gezorgd. Brusselse hogescholen en universiteiten laten hun creativiteit de vrije loop en bouwen een ecowijk op ware grootte. Je maakt er kennis met de ‘stad van morgen’, een huis van de toekomst, windturbines van gerecycleerd materiaal,…

Het evenement wordt afgesloten met een gratis optreden van Neneh Cherry en haar groep CirKus om 19u.

PEFC Belgium vzw, het nationale secretariaat van het PEFC-boscertificatiesysteem, is aanwezig op stand 48. Kom gerust eens langs om wat info in te winnen over duurzame boscertificatie en PEFC-gecertificeerde producten. We organiseren ook een wedstrijd. Wie vier vragen goed beantwoordt, gaat naar huis met een boompje. Zo wordt onze planeet weer een stukje groener.

Groot Milieufeest, zondag 1 juni vanaf 11u, Jubelpark, Brussel.

Linkshttp://www.pefc.be

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels