Premie dakisolatie

Isolatie

De Vlaamse Regering keurde principieel een dakisolatiepremie van 500 euro goed. De maatregel geldt vanaf 1 januari 2009.

De Vlaamse Regering keurde principieel een dakisolatiepremie van 500 euro goed. De maatregel geldt vanaf 1 januari 2009.

Door het dak te isoleren bespaart een gezin gemiddeld 30 % op de energiefactuur. Door de combinatie van verschillende premies wordt een investering van 100 m2 dakisolatie op nauwelijks 3 maanden terugverdiend.

Daarnaast is er nog een verhoogde premie tot 1.000 euro in totaal voor de lagere inkomens. Voor deze maatregel wordt in 2009 al 44 miljoen euro voorzien. Tot slot is er nog een reeks aan ondersteunende maatregelen om gezinnen bewust te maken van hun verbruik onder meer door de inzet van energiescans en energiesnoeiers.

Hoewel de besparing bij dakisolatie het grootst is, blijkt uit cijfers dat vooral premies voor superisolerende beglazing en condensatieketels worden aangevraagd. Vandaar de 500 euro extra voor dakisolatie.

Ze geldt voor zowel doe-het-zelvers als voor zij die werken met een geregistreerd aannemer. Het speelt geen rol of je eigenaar dan wel huurder bent van de woning. Ook wie zijn tweede, derde… woning isoleert, heeft recht op de premie. Op die manier wordt een stimulans gegeven om ook verhuurwoningen energiezuinig te maken.

Om de Vlaamse dakisolatiepremie te bekomen dient geen afzonderlijke aanvraag te gebeuren. “De toekenning van een dakisolatiepremie door de netbeheerder wordt doorgegeven aan het gewest en de betrokkene krijgt 500 euro uitbetaald. Er komt dus geen bijkomende administratieve last voor de burgers bij,” benadrukt minister Hilde Crevits.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels