Premies Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Premies Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Actualiteit

Voor wie bouwt of verbouwt voorzien de verschillende instanties in ons land – en dan vooral de gewesten – ondersteunende maatregelen onder de vorm van subsidies, premies of fiscale voordelen. Vooral voor wie investeert in energiebesparende maatregelen, zijn er heel wat kortingen. Hier vindt u een overzicht van alle premies in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in 2019.

PREMIEDOOLHOF

Het is niet altijd even duidelijk waar je terechtkan en voor wat. Op deze pagina vind je daarom een overzicht van de gewestelijke premies waar je recht op hebt, de bedragen en de voorwaarden. Aarzel echter niet om ook bij je gemeente en provincie te informeren.

Door de zesde staatshervorming zijn alleen de btw-tarieven nog federale materie. Weet wel dat het verminderde btw-tarief van 6 procent niet langer geldig is voor huizen jonger dan tien jaar.

Bonus Energiepremie

De regering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft beslist om het budget voor de energiepremies tijdelijk gevoelig te verhogen. Tot 1 september 2021 trekt ze 16 miljoen euro extra uit voor de zogenaamde ‘Bonus Energiepremie’, die enkele bestaande premies nog interessanter maakt. Ontdek hier om welke premies het gaat. Meer informatie vind je ook op de website van Leefmilieu Brussel.

Premies overzicht

Renovatiepremies Brussel - gevelverfraaiing - renovatie woonmilieu
Energiepremies Brussel energieaudit en studies
Energiepremies Brussel isolatie en verluchting
Energiepremies Brussel warmte

Contact
> Renovatiepremies
Gewestelijk huisvestingsportaal
> Energiepremies
Leefmilieu Brussel (02 775 75 75)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels