Waar vindt u info over premies en subsidies voor dakrenovatie?

Waar vindt u info over premies en subsidies voor dakrenovatie?

Recht en financiën

Deze vrij ingewikkelde materie verschilt zo sterk van Gewest tot Gewest en zelfs van gemeente tot gemeente dat het onmogelijk is om hier alle praktische tips voor u op een rijtje te zetten.

Het best kunt u eerst te rade gaan bij de stedenbouwkundige dienst van uw gemeente en ook eens een kijkje nemen op de websites over renovatiepremies in de verschillende Gewesten:

– Brussels Hoofdstedelijk Gewest

http://www.premie-renovatie.irisnet.be/

– Waals Gewest

http://mrw.wallonie.be/

– Vlaams Gewest

http://www.premiezoeker.be

Door de thermische isolatie van uw dak te verbeteren heeft u trouwens mogelijk ook recht op fiscale voordelen om energiebewustzijn te belonen. Op de volgende sites leest u er meer over:

– Brussels Hoofdstedelijk Gewest

https://leefmilieu.brussels/

– Waals Gewest

Energie Wallonie

– Vlaams Gewest

http://www.energiesparen.be/

Ook met een verbeterde akoestische isolatie kunt u, afhankelijk van de ligging van uw huis, aanspraak maken op een financiële tegemoetkoming. Meestal is dit bedrag al verrekend in de renovatiepremie. Woont u echter in de buurt van een Waalse luchthaven, dan doet u er verstandig aan de website van de Waalse maatschappij voor het luchthavenbeheer SOWAER eens te bezoeken: www.sowaer.be. Het zou best kunnen dat uw nieuwe dak en de dakisolatie worden vergoed door de Franstalige Gemeenschap. Het proberen waard.

Tekst Eric Cloes

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels