Premies voor renoveren van woning stijgen

Immo, Nieuws

Er komt een hogere energiepremie voor wie tegelijk zijn muur isoleert en de ramen vervangt met hoogrendementsglas. Dat heeft de Vlaamse regering beslist.

Er komt een hogere energiepremie voor wie tegelijk zijn muur isoleert en de ramen vervangt met hoogrendementsglas. Dat heeft de Vlaamse regering beslist.

Deze hogere premie moeten mensen ertoe aanzetten om volledige muurdelen in een keer te isoleren. Dat verlooft zowel de CO2-uitstoot als ook op de energiefactuur

Er bestaan vandaag al premies voor muurisolatie en premies voor het plaatsen van hoogrendementsglas. Maar in de praktijk blijft dat wie zijn muur isoleert daarna niet snel aan het vervangen van de ramen begint. Of omgekeerd. Nochtans brengt dit op en kunnen mensen heel wat energie besparen op die manier. Om het isoleren van volledige muurdelen en plaatsen van hoogrendementsglas te stimuleren, heeft de Vlaamse regering beslist een hogere premie te geven voor wie beide investeringen in één keer doet.

Concreet wordt de premie voor de vervanging van enkel glas opgetrokken tot 48 euro per vierkante meter (tot een maximum van 1680 euro). De premie voor de vervanging van dubbel glas stijgt tot 60 euro per vierkante meter (tot een maximum van 2100 euro). De middelen hiervoor komen uit het klimaatfonds. Uit datzelfde fonds haalt de regering nog eens 7,8 miljoen extra om sociale woningen sneller energiezuinig te maken. (Belga/LVR)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels