Contracten met aannemers: de aandachtspunten

Contracten met aannemers: de aandachtspunten

premium
Immo, Recht en financiën

Als je een beroep doet op een aannemer voor het (ver-)bouwen van je woning, sluit je met hem een contract af en dat heeft belangrijke gevolgen. Welke bepalingen zijn in jouw voordeel en kan je dus proberen in te lassen? Zijn er ook clausules die je beter schrapt?

Bij de keuze van een aannemer spelen zijn reputatie en de prijs die hij vooropstelt voor de werken een belangrijke rol. Daarnaast is het ook essentieel om de aannemingsovereenkomst die hij voorstelt (en/of zijn algemene voorwaarden) aan een nauwkeurig onderzoek te onderwerpen. Die is niet te nemen of te laten. De bouwheer kan met de aannemer onderhandelen over de inhoud en proberen bepaalde clausules toe te voegen of te schrappen. Wij overlopen de aandachtspunten en de clausules waar je best voldoende aandacht aan besteedt. Grote vrijheid Op enkele uitzonderingen na, beschikken aannemer en bouwheer over veel vrijheid bij het maken…

premium

Verder lezen? Maak een gratis account aan

Wil je verder lezen? Dit artikel verscheen eerder in ons magazine maar kun je nu ook online GRATIS lezen! Log in of registreer om verder te lezen.