Dampkap en ventilatie: een geslaagd huwelijk?

Dampkap en ventilatie: een geslaagd huwelijk?

premium
Energie, Interieur, Keuken, Ventilatie en airconditioning

In de keuken is het tegenwoordig verplicht een afvoermond van het ventilatiesysteem te voorzien. Boven of naast de kookplaat zit meestal ook een dampkap. Twee toestellen die een invloed hebben op de hoeveelheid verse lucht in huis. Onder welke voorwaarden kunnen ze naast elkaar functioneren zonder elkaar te storen? En welke implicaties heeft dit op het concept en de keuze van het ventilatiesysteem en van de dampkap?

In een nieuwbouwwoning of bij een uitbreiding van de woning is het verplicht om in alle droge ruimtes (woonkamer, slaapkamer(s), bureau…) een minimaal debiet verse lucht toe te voeren. In bepaalde andere ruimtes, de zogenaamde “natte” ruimtes waar vocht of geuren geproduceerd kunnen worden, is het dan weer verplicht een minimaal debiet “vervuilde” lucht af te voeren. Het afvoeren van de lucht gebeurt bijna steeds mechanisch (zowel bij systeem C als D). De aanvoer van verse lucht, via aanpalende leefruimtes, kan zowel natuurlijk als mechanisch. © Vasco VENTILEREN vs. VERLUCHTEN Ventileren is een permanent gegeven. Het moet continu gebeuren. Opengaande…

premium

Verder lezen? Maak een gratis account aan

Wil je verder lezen? Dit artikel verscheen eerder in ons magazine maar kun je nu ook online GRATIS lezen! Log in of registreer om verder te lezen.