De ingang, een multifunctionele plek

De ingang, een multifunctionele plek

premium
Interieur

De inkomhal geeft bezoekers al van bij het begin een eerste indruk van je woning. Toch besteden heel wat bouwheren er bij het ontwerp weinig aandacht aan. Nochtans is het ook de eerste ruimte die ze bij hun thuiskomst door moeten. Een hal is dus maar beter tegelijk uitnodigend, functioneel en esthetisch.

Volgens Van Dale is de hal een “vierkant vertrekje dat de ingang verbindt met de rest van een huis”. Waar ze vroeger vooral een beeld moest scheppen van de welvaart van de bewoners, is haar functie – zoals de definitie aantoont – vandaag veel bescheidener geworden. Anno 2016 is de inkomhal naast esthetisch ook functioneel. Dit is de ruimte waar bezoekers een eerste indruk krijgen van de woning. Over de stijl wordt dus best goed nagedacht. Die moet immers de sfeer uitstralen die je je gasten – en jezelf – wilt meegeven. Een nette en opgeruimde hal creeert in dat…

premium

Verder lezen? Maak een gratis account aan

Wil je verder lezen? Dit artikel verscheen eerder in ons magazine maar kun je nu ook online GRATIS lezen! Log in of registreer om verder te lezen.