De veelzijdigheid van valse plafonds

Van techniek naar esthetiek

De veelzijdigheid van valse plafonds

premium
Interieur, Plafonds

Verlaagde (of valse) plafonds, die vaak technische elementen of een oude zoldering verbergen, hebben niet de beste reputatie. Het wordt vaak gezien als een oplossing voor technische problemen, al kan het ook andere en meer esthetische functies vervullen.

Technisch verlaagde plafonds Een verlaagd plafond dat een vertrek geheel of gedeeltelijk overspant, kan zijn nut bewijzen bij het inbouwen van technische installaties of het oplossen van isolatieproblemen. De afwatering verbergen Omwille van de dikte van de dekvloer of de inrichting van de ruimtes, kan het gebeuren dat afwateringsbuizen (van het toilet, de wasplaats of de badkamer) boven de vertrekken van de onderliggende verdieping lopen. In dat geval kan een verlaagd plafond handig zijn. Deze oplossing zie je wel vaker bij renovaties, waar de natte ruimtes niet altijd boven elkaar worden ingericht. De oplossing is niet ideaal, maar blijft aanvaardbaar…

premium

Verder lezen? Maak een gratis account aan

Wil je verder lezen? Dit artikel verscheen eerder in ons magazine maar kun je nu ook online GRATIS lezen! Log in of registreer om verder te lezen.