De verschillende bedekkingen voor platte daken

De verschillende bedekkingen voor platte daken

premium
Ruwbouw

Platte daken zitten al een tijdje in de lift. Waar vroeger de waterdichting al eens te wensen overliet, biedt de huidige lichting afdichtingsmaterialen veel duurzamere oplossingen. Een overzicht.

Hoewel hellende daken op esthetisch vlak meer cachet geven aan een woning, winnen platte daken steeds meer aan populariteit. Vooral de moderne uitstraling is voor de bouwheer een doorslaggevende factor. Een plat dak sluit naadloos aan bij het strakke lijnenspel van een huis in hedendaagse stijl. Daarbij moet vooral gezegd dat, naast de bouwtechnologische verbeteringen van een plat dak, vooral de waterdichte eigenschappen van het afdekkingsmateriaal de laatste jaren sterk geëvolueerd zijn. Mits een plaatsing volgens de regels van de kunst is een snelle veroudering, met lekken als gevolg, zo goed als verleden tijd. Ook de bouwkost – doorgaans goedkoper…

premium

Verder lezen? Maak een gratis account aan

Wil je verder lezen? Dit artikel verscheen eerder in ons magazine maar kun je nu ook online GRATIS lezen! Log in of registreer om verder te lezen.