De verschillende soorten opengaande ramen en deuren

De verschillende soorten opengaande ramen en deuren

premium
Ruwbouw

Als het over ramen en deuren gaat, denken we dikwijls aan het glas en de materialen voor de profielen. Maar hoe zit dat eigenlijk met de manier waarop ze opengaan?

Draairamen Draairamen hebben een naar binnen of buiten draaiende vleugel met verticale as. In ons land zie je vooral naar binnen draaiende vleugels. De verdiepingshoge variant leent zich ook als doorgang naar een terras of balkon. Dubbel opendraaiende ramen zonder middenstijl noemen we stolpramen. © Lisa Van Damme – Komaan! architecten VOORDEELENEfficïente verluchtingEenvoudig schoon te makenNADELENSoms grote draaicirkelVensterbank moet weg Verse lucht Doordat de vleugel bij sommige ramen tot 180° opengaat, zijn draairamen ideaal om snel een groot volume lucht te verversen. Verluchten met draairamen heeft als voordeel dat de vloeren, muren en plafonds op winterse dagen niet te veel…

premium

Verder lezen? Maak een gratis account aan

Wil je verder lezen? Dit artikel verscheen eerder in ons magazine maar kun je nu ook online GRATIS lezen! Log in of registreer om verder te lezen.