Een goede buitenverlichting? Zo ga je te werk

Een goede buitenverlichting? Zo ga je te werk

premium
Buitenverlichting en -verwarming, Outdoor, Verlichting

Vaak is buitenverlichting de laatste post bij een bouw- of renovatieproject. Nochtans is verlichting buiten bijna even onmisbaar als binnen. Het concept verdient dan ook je aandacht in een vroeg stadium, zodat je later je tuin niet hoeft open te gooien om kabels te leggen.

Up-wandarmaturen (met licht dat naar boven schijnt) zijn prachtig om je gevel uit te lichten, maar hebben zo goed als geen nut bij de doeltreffende verlichting van je buitenruimte. Hetzelfde geldt voor halogeenspots die niet alleen je gasten verblinden maar ook enkel en alleen je terras verlichten… Een goed verlichtingsplan kan dus wel degelijk verschil maken. Houd daarbij in het achterhoofd dat je beter niet kiest voor één type verlichting, maar voor een combinatie van verschillende armaturen. Maar waar begin je? Op de plek die moet verlicht worden, uiteraard! TERRAS: FUNCTIONEEL & GEZELLIG Het terras is zonder twijfel de moeilijkste…

premium

Verder lezen? Maak een gratis account aan

Wil je verder lezen? Dit artikel verscheen eerder in ons magazine maar kun je nu ook online GRATIS lezen! Log in of registreer om verder te lezen.