Een tweede leven voor je plat dak

Een tweede leven voor je plat dak

premium
Dakdekking, Ruwbouw

Een plat dak is een oppervlakte die je kan benutten voor allerlei doeleinden. Maar welke bestemming je ook aan je plat dak wilt geven, controleer altijd de afdichting, de stabiliteit en de isolatie vóór je aan de slag gaat. Laat eventueel herstellingen uitvoeren. Opzoek naar inspiratie voor de isolatie van je dak? Welke mogelijkheden heb je? Binnen welk budget? Met welke aandachtspunten moet je rekening houden?

In een nieuwbouwproject liggen alle mogelijkheden open om een plat dak een extra bestemming te geven, althans binnen de grenzen van de stedenbouwkundige vergunning. Technisch gezien zijn er weinig of geen beperkingen. Je dak moet enkel worden ontworpen in functie van je wensen. Interventies tijdens renovaties zijn echter complexer. Het eventueel benutten van je dak hangt af van de oriëntatie, de structuur, de bestaande isolatie en de afdichting. Houd ook rekening met de bereikbaarheid voor het onderhoud en, last but not least, met je budget. Renovatie: nood aan een voorafgaande diagnose Ongeacht om welke redenen je ook wilt renoveren en…

premium

Verder lezen? Maak een gratis account aan

Wil je verder lezen? Dit artikel verscheen eerder in ons magazine maar kun je nu ook online GRATIS lezen! Log in of registreer om verder te lezen.