Natuurlijke vloeren met een markante uitstraling

Natuurlijke vloeren met een markante uitstraling

premium
Duurzaam bouwen, Interieur, Vloeren en plinten

Er bestaan tal van vloerbekledingen op basis van natuurlijke materialen. En wie nog denkt dat gezond en ecologisch synoniem staan voor saai en oubollig heeft het helemaal mis. Natuurlijke vloeren scoren naast het milieuaspect ook sterk op het vlak van comfort, uitstraling en duurzaamheid. Een overzicht.

MINERALE VLOEREN Stenen vloeren winnen de laatste jaren opnieuw aan populariteit, en terecht. Minerale vloerbekledingen zijn hard, sterk, trekken niet krom, zijn hygiënisch, niet ontvlambaar en vuurbestendig. Ze gaan jarenlang mee, maar zijn daarentegen niet of moeilijk te recupereren, te verhuizen of te verplaatsen. Minerale vloeren zijn makkelijk te onderhouden, al zijn bepaalde natuurstenen gevoeliger voor vlekken omdat ze poreuzer zijn. Je moet ze dus best vooraf impregneren en regelmatig reinigen met bijvoorbeeld een natuurlijke zeep. Voor mensen met allergieën zijn stenen vloeren uitermate geschikt, omdat ze geen stof aantrekken en, zoals gezegd, makkelijk proper te maken zijn. Als ze…

premium

Verder lezen? Maak een gratis account aan

Wil je verder lezen? Dit artikel verscheen eerder in ons magazine maar kun je nu ook online GRATIS lezen! Log in of registreer om verder te lezen.