Goed verzekerd tijdens een renovatie

premium
Immo, Recht en financiën

Schade tijdens je verbouwing? Dan is het niet altijd even duidelijk wie daarvoor verantwoordelijk is. Vaak speelt iedereen elkaar de zwartepiet toe. Wil je discussies vermijden, dan kan je je maar beter indekken.

Bij de verbouwing van een woning zijn vaak meerdere partijen betrokken: de bouwheer, de architect, (onder)aannemers, de veiligheidscoördinator, de stabiliteitsingenieur, enzovoort. Die kunnen in principe allemaal fouten maken. Zo kan je woning ernstig beschadigd raken, of kunnen funderingswerken barsten veroorzaken in het huis van de buren. Doorgaans zijn de afzonderlijke partijen dan nogal snel geneigd om de schuld in elkaars schoenen te schuiven, met soms eindeloze discussies als gevolg. Brandverzekering Heb je een brandverzekering afgesloten voor de woning die je renoveert? Dan dekt die sowieso de schade aan het gebouw en de inboedel die veroorzaakt wordt door brand, storm of…

premium

Verder lezen? maak een gratis account aan

Wil je verder lezen? Dit artikel verscheen eerder in ons magazine maar kun je nu ook online GRATIS lezen! Log in of registreer om verder te lezen.