Goedkoop lenen voor tweede woning

Goedkoop lenen voor tweede woning

premium
Recht en financiën

De rentes op hypothecaire kredieten zijn lager zijn dan ooit. Financiering van extra vastgoed is hierdoor erg goedkoop, maar wat is de voordeligste manier? Wij deden een rondvraag bij de vier grootste banken in ons land.

Doen de zomerse temperaturen je dromen van een vakantiehuisje aan de kust of in de Ardense bossen? Of wil je een tweede pand kopen om te verhuren? Informeer je dan vooraf goed. Er bestaan mogelijkheden die goedkoper zijn dan het klassieke woonkrediet. Toch benadrukken BNP Paribas Fortis, KBC, Belfius en ING dat ze leningsaanvragen voor een tweede verblijf of investeringspand geen speciale behandeling geven. Ze hanteren dezelfde toekennings- en rentevoorwaarden als voor een gezinswoning. Er gelden evenmin afwijkende normen inzake eigen inbreng of terugbetalingscapaciteit. Ook de onderpandvereisten zijn dezelfde, al merkt BNP Paribas Fortis op dat de waarborg voor je…

premium

Verder lezen? Maak een gratis account aan

Wil je verder lezen? Dit artikel verscheen eerder in ons magazine maar kun je nu ook online GRATIS lezen! Log in of registreer om verder te lezen.