Het deskundigenonderzoek: de spelregels

Het deskundigenonderzoek: de spelregels

premium

Wanneer een geschil tussen jou en je aannemer of architect voor de rechtbank komt, dan kan de rechter een deskundige aanstellen, die de zaak onderzoekt. Wat houdt zo'n deskundigenonderzoek juist in? En zijn er - goedkopere - alternatieven om tot een oplossing te komen?

Wanneer je een geschil met je aannemer (of architect) moet regelen voor de rechtbank, dan is dat vaak technisch van aard. Zo zou je bijvoorbeeld opmerkingen kunnen hebben bij de kwaliteit van de uitvoering van de werken of achteraf gebreken vaststellen die je kosteloos hersteld wilt zien (boven op een eventuele schadevergoeding). De rechter die belast is met de zaak, zal dan meestal hulp inroepen van een deskundige (zoals een architect) om het geschil te onderzoeken. Hoe verloopt zo’n expertise? Nadat de rechtbank een deskundige heeft aangesteld, doet die een plaatsbezoek – op de werf of in je woning –…

premium

Verder lezen? Maak een gratis account aan

Wil je verder lezen? Dit artikel verscheen eerder in ons magazine maar kun je nu ook online GRATIS lezen! Log in of registreer om verder te lezen.