Investeren in de woning van je partner: niet zonder risico

premium
Immo, Recht en financiën

Je woont samen in een woning die eigendom is van je partner. Jullie beslissen de woning te renoveren en je besluit mee te investeren in de werken. In dat geval is het niet altijd evident om je geld te recupereren wanneer de relatie op de klippen loopt.

Het gebeurt wel vaker dat koppels samenwonen in een appartement of een huis dat eigendom is van slechts één van beide partners. Wanneer de andere deelt in de kosten van de verbouwingswerken aan die woning, dan is dat niet zonder risico’s. Want wanneer het later tot een relatiebreuk komt, wil die mogelijk zijn geïnvesteerde centen terug. Voor wie getrouwd is onder het wettelijk stelsel, voorziet de wet alvast enkele specifieke vergoedingsregels in het geval van een echtscheiding. “Werden de renovatiewerken gefinancierd vanuit het gemeenschappelijk vermogen, zoals beroepsinkomsten, dan heeft dit gemeenschappelijk vermogen (en dus onrechtstreeks de niet-eigenaar) bij een ontbinding…

premium

Verder lezen? maak een gratis account aan

Wil je verder lezen? Dit artikel verscheen eerder in ons magazine maar kun je nu ook online GRATIS lezen! Log in of registreer om verder te lezen.