Is een woningverzekering echt nodig?

Is een woningverzekering echt nodig?

premium
Immo, Recht en financiën

Een woning biedt jou en je gezin de nodige geborgenheid. En dus verdient die zelf de allerbeste bescherming. Met een woningverzekering - vaak ook brandverzekering genoemd - kan je een heleboel zekerheden inbouwen.

Hoewel een woningverzekering niet wettelijk verplicht is, heeft 95 procent van alle vastgoedeigenaars een brandpolis afgesloten. Niet onbegrijpelijk, want die dekt allerlei vormen van schade aan je huis of appartement. Oorspronkelijk werden alleen materiële verliezen als gevolg van een brand of een aanverwant gevaar vergoed. In de loop der jaren is het toepassingsgebied van de brandverzekering echter sterk uitgebreid. Dat zorgt voor een extra bescherming. Basisdekking De wet verplicht de verzekeraars om een heleboel basisdekkingen te voorzien. Elke brandverzekering vergoedt vandaag de materiële schade van de woning en de inboedel die veroorzaakt wordt door brand, een ontploffing (bijvoorbeeld door gas),…

premium

Verder lezen? Maak een gratis account aan

Wil je verder lezen? Dit artikel verscheen eerder in ons magazine maar kun je nu ook online GRATIS lezen! Log in of registreer om verder te lezen.