Isoleren met hernieuwbare materialen

Isoleren met hernieuwbare materialen

premium
Duurzaam bouwen

Door onze gebouwen in te pakken met een dikke laag isolatie stijgt niet alleen het wooncomfort, maar daalt tegelijk onze energiefactuur en dus ook onze impact op het milieu. Je kan de milieu-impact echter nog verder terugdringen door bijvoorbeeld gebruik te maken van hernieuwbare materialen. Geïnteresseerd? Met dit artikel helpen we je alvast op weg!

Wat zijn hernieuwbare materialen juist? Hernieuwbare materialen hebben een natuurlijke oorsprong, kunnen op korte termijn geteeld worden en komen meestal voort uit land-of bosbouw. Denk aan vlas, hennep, kurk of stro, die zich perfect lenen tot het isoleren van woningen en gebouwen. Naast hernieuwbare isolatiematerialen bestaan er ook de meer gekende minerale of petrochemische soorten. Glaswol, vermiculiet en cellenglas zijn voorbeelden van minerale isolatiematerialen, PUR en EPS zijn petrochemische varianten. De voordelen In welk opzicht kunnen hernieuwbare materialen nu precies bijdragen aan een lagere milieu-impact? Het antwoord ligt voor de hand. Ze putten de aarde namelijk niet verder uit, in…

premium

Verder lezen? Maak een gratis account aan

Wil je verder lezen? Dit artikel verscheen eerder in ons magazine maar kun je nu ook online GRATIS lezen! Log in of registreer om verder te lezen.