JE KELDER INRICHTEN? Negen punten om op te letten

JE KELDER INRICHTEN? Negen punten om op te letten

premium
Interieur

Een speelkamer, een gastenverblijf, een thuisbioscoop... Aan mogelijkheden geen gebrek om een oude kelder een nieuwe functie te geven. Of die kelder ook geschikt is voor die functie, hangt onder meer af van de vochtigheid, de ventilatie en de plafondhoogte.

Niet eens zolang geleden zagen we de kelder hoofdzakelijk als wasplaats of technische ruimte. Niet direct een plek waar je comfort verwacht. Reken daarbij nog het feit dat veel oude huizen een gemetselde kelder hebben – soms zelfs zonder vloer – en je weet dat de renovatie een flink karwei is. Vooral omdat ingegraven ruimtes hun eigen problematiek en beperkingen hebben. VOORSTUDIEAlvorens na te denken over een nieuwe functie voor je kelder is het aan te raden om eerst de beperkingen in beeld te brengen. Je doet daarvoor best een beroep op professionals: een architect of een studiebureau. Het verslag…

premium

Verder lezen? Maak een gratis account aan

Wil je verder lezen? Dit artikel verscheen eerder in ons magazine maar kun je nu ook online GRATIS lezen! Log in of registreer om verder te lezen.