Lening financieren met levensverzekering: de risico’s

Lening financieren met levensverzekering: de risico’s

premium
Immo, Recht en financiën

Kandidaat-leners krijgen soms de raad om een woonkrediet te combineren met een levensverzekering. Ze betalen dan het geleende kapitaal op het einde van de rit in één keer terug. Dat houdt echter bepaalde risico’s in.

Wanneer je in het kader van de aankoop, bouw of renovatie van je woning een klassieke hypotheeklening afsluit, dan betaal je maandelijks een gedeelte van het geleende kapitaal plus een vaste of variabele rente terug. Sommige kredietgevers en financiële bemiddelaars raden echter aan om de aankoop van een onroerend goed (gedeeltelijk) te financieren met een zogeheten “hypothecair krediet met vaste termijn” of “bulletkrediet”. Bij deze formule betaal je gedurende de volledige looptijd enkel de maandelijkse interesten. Op de eindvervaldag van het kredietcontract moet je dan in één keer het volledige leenbedrag ophoesten. Die integrale terugbetaling is uiteraard niet evident, maar…

premium

Verder lezen? Maak een gratis account aan

Wil je verder lezen? Dit artikel verscheen eerder in ons magazine maar kun je nu ook online GRATIS lezen! Log in of registreer om verder te lezen.