Je woning uitbreiden: de 5 tips

Je woning uitbreiden: de 5 tips

premium
Duurzaam bouwen, Ruwbouw

Heb je een oude rijwoning gekocht? Dan is de kans klein dat de inrichting aan de verwachtingen van je gezin voldoet. Tijd om te verbouwen dus. Maar hoe pak je dat aan? In 5 stappen gaan we met jou op zoek naar meer ruimte voor jouw rijwoning.

1. GA NA WAT KAN EN MAG Breng de perceelgrenzen in kaart Veel rijwoningen, met bijhorende koterijen, in dorps- of stadskernen zijn doorheen de jaren min of meer organisch gegroeid. Daardoor is de precieze afbakening van het perceel niet altijd even duidelijk. Stel een landmeter aan om de perceelgrenzen opnieuw in kaart te brengen. Onderzoek de stedenbouwkundige mogelijkheden Kijk voordat je aan het project begint samen met je architect naar de mogelijkheden op stedenbouwkundig vlak. Hoewel rijwoningen niet expliciet tegengewerkt worden, strooien lokale verordeningen meer dan eens roet in het eten. Bijvoorbeeld door je te verplichten de kroonlijst van de…

premium

Verder lezen? Maak een gratis account aan

Wil je verder lezen? Dit artikel verscheen eerder in ons magazine maar kun je nu ook online GRATIS lezen! Log in of registreer om verder te lezen.