Laat je werkgever mee betalen aan je huur of woonkrediet

Laat je werkgever mee betalen aan je huur of woonkrediet

premium
Recht en financiën

Sinds ongeveer een jaar kunnen werkgevers het zogeheten mobiliteitsbudget invoeren. Die maatregel maakt dat werknemers hun (recht op een) bedrijfswagen kunnen inruilen voor een alternatief vervoersmiddel. Wie dicht bij zijn werkplaats woont, kan daar zelfs zijn huurkosten of de interesten van zijn woonkrediet mee betalen.

Sinds 1 maart 2019 mogen bedrijven een mobiliteitsbudget toekennen aan hun werknemers. Via deze vrij nieuwe formule kunnen medewerkers hun huidige bedrijfswagen inruilen voor een geldsom, die ze dan vrij kunnen verdelen over duurzamere vervoersmiddelen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een milieuvriendelijkere auto in combinatie met een elektrische fiets of met een treinabonnement voor je woon-werkverkeer. Je kan er zelfs voor opteren om helemaal geen bedrijfswagen meer te nemen en volop in te zetten op alternatieve, duurzame vervoersvormen. Wanneer je binnen een straal van vijf kilometer van het werk woont, kan je via dit mobiliteitsbudget zelfs je huisvestingskosten financieren.…

premium

Verder lezen? Maak een gratis account aan

Wil je verder lezen? Dit artikel verscheen eerder in ons magazine maar kun je nu ook online GRATIS lezen! Log in of registreer om verder te lezen.