Nieuwe regels inzake mede-eigendom: de belangrijkste wijzigingen

Nieuwe regels inzake mede-eigendom: de belangrijkste wijzigingen

premium
Actualiteit, Immo, Nieuws, Recht en financiën

Als je eigenaar bent van een appartement, moet je rekening houden met de wettelijke spelregels rond mede-eigendom. Vanaf 2019 ondergaat die wetgeving een grondige wijziging. Maar wat betekent dat precies voor jou?

Binnen een appartementsgebouw moet je rekening houden met je mede-eigenaars. Bovendien moeten er wel eens beslissingen genomen worden met betrekking tot de gemene delen van het gebouw (inkom, traphal, lift, tuin…), moeten gemeenschappelijke kosten worden verdeeld, een syndicus worden aangesteld… Beslissingen die ongetwijfeld wel eens leiden tot discussie. Om alles in goede banen te leiden bevat de wet op de gedwongen mede-eigendom van gebouwen en groepen gebouwen – of kortom het appartementsrecht – een hele resem spelregels. Er was echter nog ruimte voor verbetering. Een hervorming van de wet moet dan ook meer flexibiliteit en efficiëntie toelaten. Wat verandert er…

premium

Verder lezen? Maak een gratis account aan

Wil je verder lezen? Dit artikel verscheen eerder in ons magazine maar kun je nu ook online GRATIS lezen! Log in of registreer om verder te lezen.