Onderhoud van technische installaties

Onderhoud van technische installaties

premium
Energie

Het onderhoud van de technische installaties in je woning is wettelijk verplicht, maar daarnaast is hun regelmatig onderhoud ook nodig om optimaal te blijven presteren en je veiligheid te garanderen. De onderhoudsfrequentie verschilt weliswaar van toestel tot toestel. En soms is ook de tussenkomst van een erkende technicus nodig. Een overzicht.

Klassieke verwarmingsketels Het stooktoestel van je verwarmingsinstallatie moet van de wetgever om de zoveel tijd aan een onderhoud worden onderworpen. De frequentie van dit onderhoud verschilt echter naargelang de brandstof én het gewest. Voor verwarmingsketels op een vloeibare brandstof (stookolie) of een vaste brandstof (pellets, hout, steenkool) is een jaarlijkse onderhoudsbeurt overal in België verplicht. Ketels op gasvormige brandstoffen (aardgas, butaan, propaan) dien je daarentegen slechts om de twee jaar (in Vlaanderen) of drie jaar (in Wallonië en Brussel) te laten onderhouden. Dit onderhoud moet altijd gebeuren door een erkende technicus. In de praktijk omvat dit onderhoud de reiniging van…

premium

Verder lezen? Maak een gratis account aan

Wil je verder lezen? Dit artikel verscheen eerder in ons magazine maar kun je nu ook online GRATIS lezen! Log in of registreer om verder te lezen.