Ongewoon bouwterrein, verrassende woning

premium
Reportages

“Eigenlijk is dit een vrij compacte woning, want alle functies bevinden zich boven elkaar.”

Via vrienden kwamen Steven en Els voor de bouw van hun woning in Herent bij het bureau Architectslab terecht. Tijdens de verkennende gesprekken met de opdrachtgevers kwam vooral de bijzondere ligging van het perceel ter sprake. “Aangezien de bouwgrond een perceel ‘in tweede rij’ is, ligt het niet onmiddellijk aan de straat maar achter een rij andere huizen. Het grote voordeel is dat de woning daardoor niet zichtbaar is vanop de straat, het nadeel dat we de hoogte van de woning moesten afstemmen op de omliggende huizen om de privacy van de buren te garanderen. Daarom hebben we bewust gekozen…

premium

Verder lezen? maak een gratis account aan

Wil je verder lezen? Dit artikel verscheen eerder in ons magazine maar kun je nu ook online GRATIS lezen! Log in of registreer om verder te lezen.