Rustgevend en licht

premium
Reportages, Ruwbouw

"De aanleg van de tuin sluit aan op de filosofie van de woning: geen verloren ruimtes."

Een straat omzoomd met bomen. De graspleintjes die eigendom zijn van de gemeente, creëren een zekere afstand tussen de rijwoningen en het weinige verkeer. De straat werd geklasseerd. Er kon dus geenszins aan de configuratie worden geraakt. Huizen konden al evenmin langs voor worden uitgebreid, aangezien de grasvelden niet mocht worden ingeperkt. De eigenares van een van de panden kwam een beetje bij toeval in de wijk terecht. Ze was op zoek naar een te renoveren woning in dit Luxemburgse dorpje, waar haar wortels liggen. Haar ouders hadden er een hoeve gekocht: een woonhuis met aangrenzend een schuur. Die extra…

premium

Verder lezen? maak een gratis account aan

Wil je verder lezen? Dit artikel verscheen eerder in ons magazine maar kun je nu ook online GRATIS lezen! Log in of registreer om verder te lezen.