Woonkrediet

Schuldsaldoverzekering op je belastingbrief vermelden?

premium
Recht en financiën

Wanneer je een krediet aangaat voor de bouw of aankoop van een woning, dan is het de bedoeling dat je het geleende bedrag netjes terugbetaalt aan de bank. Een schuldsaldoverzekering zorgt ervoor dat bij een overlijden van een kredietnemer de terugbetaling gewaarborgd blijft. Hoewel zo’n polis niet wettelijk verplicht is, kan ze een financieel drama vermijden voor de overblijvende gezinsleden.

Verzekeraars bieden je verschillende formules. Ofwel kies je voor een eenmalige premie voor je schuldsaldoverzekering. In dat geval moet je dus meteen een aanzienlijke som ophoesten bij het afsluiten van je woonkrediet (afhankelijk van het te verzekeren bedrag mogelijk duizenden euro’s). Je kan echter ook opteren voor periodieke, lagere premies die gespreid worden over meerdere jaren. Doorgaans krijg je dan nog eens de keuze tussen vaste en variabele bedragen. FISCAAL VOORDEEL? Vaak wordt beweerd dat deze premies recht geven op een belastingvermindering. Maar is dat wel zo? “Afhankelijk van waar je woont, kunnen ze inderdaad leiden tot een fiscaal voordeel”,…

premium

Verder lezen? maak een gratis account aan

Wil je verder lezen? Dit artikel verscheen eerder in ons magazine maar kun je nu ook online GRATIS lezen! Log in of registreer om verder te lezen.