Vijf tips om je te beschermen tegen fraude

Vijf tips om je te beschermen tegen fraude

premium
Immo, Recht en financiën

Je leest of hoort wel eens verhalen van mensen die werden bedrogen door hun aannemer: een aannemer die met de noorderzon verdwijnt na het betalen van een voorschot, of die schandalig hoge prijzen aanrekent voor werken die niet volgens de regels van de kunst worden uitgevoerd. Het zijn zaken waar je als (ver)bouwer liever niet mee geconfronteerd wordt. Met deze vijf tips helpen we je dat risico te beperken.

1. Check je aannemer Voor je met een aannemer in zee gaat, ga je best diens achtergrond even na. Je kan online op zoek gaan naar beoordelingen of je aannemer eventueel ook enkele referenties vragen. De vraag hierbij is natuurlijk in hoeverre die beoordelingen (positief of negatief) objectief zijn. Weigert de aannemer je referenties te geven, dan kan dat een teken zijn dat hij iets te verbergen heeft. De zogenaamde privacy van de klanten is alleszins geen reden om je geen referenties te geven. Werkt de aannemer onder een vennootschap, dan kan je op de website van de Nationale Bank…

premium

Verder lezen? Maak een gratis account aan

Wil je verder lezen? Dit artikel verscheen eerder in ons magazine maar kun je nu ook online GRATIS lezen! Log in of registreer om verder te lezen.