Wat als je een woning koopt met gebreken?

Wat als je een woning koopt met gebreken?

premium
Immo, Recht en financiën

Het gebeurt wel vaker dat een oude woning zijn geheimen niet meteen prijsgeeft. Maar wat doe je wanneer je na je aankoop vaststelt dat de woning kampt met bouwtechnische problemen? Kan je dan nog verhaal halen bij de vorige eigenaar of diens aannemer? Wij zochten het voor je uit.

De eigenaar Zichtbaar versus verborgen Een eerste belangrijk onderscheid dat je moet maken is dat tussen zichtbare gebreken en verborgen gebreken. Onder zichtbare gebreken vallen de problemen die je bij een eerste aandachtig onderzoek van de woning had moeten zien (gebarsten tegels, zichtbare vochtplekken…). Je kan de verkoper niet aansprakelijk stellen wanneer je deze gebreken pas na de aankoop opmerkt. Verborgen gebreken zijn bouwtechnische problemen die nog niet zichtbaar waren bij de verkoop en pas later opduiken (maar die op het moment van de verkoop wel al wat men noemt ‘in de kiem’ aanwezig waren). In principe kan je de…

premium

Verder lezen? Maak een gratis account aan

Wil je verder lezen? Dit artikel verscheen eerder in ons magazine maar kun je nu ook online GRATIS lezen! Log in of registreer om verder te lezen.