Wat kan je nog winnen na de woonbonus?

Wat kan je nog winnen na de woonbonus?

premium
Immo, Recht en financiën

Vroeger leverde de woonbonus je een mooie belastingvermindering op. Maar die is anno 2020 in heel België afgeschaft voor nieuwe woonkredieten. Op welk fiscaal of financieel voordeel kan je vandaag dan nog aanspraak maken? 

Vlaanderen  Wie een huis of appartement koopt, sluit daarvoor meestal een woonkrediet af. In Vlaanderen leverde zo’n hypothecaire lening je tot eind vorig jaar jaarlijks een belastingvermindering op. Sinds 1 januari 2020 bestaat deze mogelijkheid echter niet meer voor wie een nieuw woonkrediet afsluit. Dat financieel verlies probeert de Vlaamse overheid te compenseren met een verlaging van de registratierechten: dit zijn de belastingen die je onmiddellijk op de aankoopprijs van een bestaande woning dient te betalen.  Wie vandaag een (enige) gezinswoning koopt, betaalt hierdoor geen 7 procent maar wel 6 procent registratierechten. Voor een bestaand huis met een aankoopprijs van…

premium

Verder lezen? Maak een gratis account aan

Wil je verder lezen? Dit artikel verscheen eerder in ons magazine maar kun je nu ook online GRATIS lezen! Log in of registreer om verder te lezen.