Zelf je bouwmaterialen bestellen

Zelf je bouwmaterialen bestellen

premium
Recht en financiën

Als je zelf bouwmaterialen bestelt voor je werf, kan er wel eens wat mislopen, waardoor jij - als zelfbouwer - of je aannemer niet verder kunnen en de werf stilligt. Door een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen kan je de risico’s op problemen echter beperken. Waar moet je zoal rekening mee houden?

De redenen waarom het wel eens misgaat, zijn divers: de bouwmaterialen worden niet tijdig geleverd, het zijn de verkeerde die worden geleverd, bij levering lijken sommige materialen beschadigd, of de leverancier bij wie je de materialen bestelde – en aan wie je een voorschot betaalde – blijkt failliet te zijn gegaan. Dit levert allemaal stof op voor discussies. Discussies die je misschien kan vermijden, maar hoe? Zorg voor een bestelbon Een bestelbon geeft je zekerheid. Stel dat de materialen die je nodig hebt niet voorradig zijn en moeten worden besteld, dan vermijd je dankzij een bestelbon – die je de…

premium

Verder lezen? Maak een gratis account aan

Wil je verder lezen? Dit artikel verscheen eerder in ons magazine maar kun je nu ook online GRATIS lezen! Log in of registreer om verder te lezen.