Zichtbaar is mooi, maar…

Zichtbaar is mooi, maar…

premium
Binnenwanden, Interieur, Muurbekledingen

Oude bakstenen muren of muren in natuursteen stralen karakter uit. Ze geven je interieur iets unieks. Zo'n oude muur zichtbaar laten, vraagt echter wel wat denkwerk. Wat doe je met technische buizen en leidingen? Hoe verzorg je de overgang met een bepleisterde muur? En wat met de inrichting? Een antwoord op al jouw vragen.

Een esthetische meerwaarde Onder een oude bepleistering of op zolder tref je wel eens muren of plafonds aan in baksteen, natuursteen of (afhankelijk van de ouderdom van het huis) beton. Je kan het ruwe uitzicht van deze materialen als troef uitspelen in je interieur. Afhankelijk van de sfeer die je wil creëren, de staat van de wanden en de haalbaarheid van het project, kan je de muur volledig zichtbaar laten of ruwe stukken afwisselen met stroken die je afwerkt met bijvoorbeeld een nieuwe pleister of lambrisering. Het resultaat is sowieso uniek. Weet wel dat het conserveren en renoveren van oude…

premium

Verder lezen? Maak een gratis account aan

Wil je verder lezen? Dit artikel verscheen eerder in ons magazine maar kun je nu ook online GRATIS lezen! Log in of registreer om verder te lezen.