Zijn zonnepanelen nog rendabel in 2021?

Zijn zonnepanelen nog rendabel in 2021?

premium
Immo, Recht en financiën

Denk je eraan om tijdens de renovatie van je woning zonnepanelen te plaatsen? Kan je dan nog op een financiële tegemoetkoming rekenen? En volstaat die om samen met de besparing op je elektriciteitsfactuur je investering terug te verdienen? 

Vlaanderen  Sinds 1 januari 2021 wordt elke nieuwe zonnepaneleninstallatie in Vlaanderen gecombineerd met een digitale elektriciteitsmeter. Die draait niet meer terug wanneer je overtollige stroom (die je dus niet op hetzelfde moment verbruikt) in het net injecteert. Wel ontvang je een vergoeding, maar het bedrag dat je krijgt per kilowattuur dat je op het net zet, is veel lager dan wat je betaalt om één kilowattuur van het net af te nemen. De reden daarvoor is dat 65 procent van de elektriciteitsprijs die je betaalt, bestaat uit distributie- en transportkosten, taksen en heffingen, terwijl de injectievergoeding daar geen rekening mee…

premium

Verder lezen? Maak een gratis account aan

Wil je verder lezen? Dit artikel verscheen eerder in ons magazine maar kun je nu ook online GRATIS lezen! Log in of registreer om verder te lezen.