Prijs zonnepanelen daalt zesde in 2009

Nieuws

Zonnepanelen zijn het voorbije jaar een stuk goedkoper geworden. De prijs van een gemiddelde installatie is met één zesde gedaald, van 20.500 tot 17.000 euro.

Zonnepanelen zijn het voorbije jaar een stuk goedkoper geworden. De prijs van een gemiddelde installatie is met één zesde gedaald, van 20.500 tot 17.000 euro. Dat meldt de VRT-nieuwsredactie woensdag.

Tegen 2015 zouden zonnepanelen nog maar half zoveel kosten als nu, aldus de VRT. “Dat komt omdat de materiaalprijs heel sterk daalt, vooral op het vlak van panelen. En ook omdat we meer en meer contracten aannemen als sector, waardoor we een schaalvoordeel krijgen”, stelt Tom Damman van de beroepsfederatie Bel PV.

“Het succes zorgt er echter voor dat sommige leveranciers en installateurs problemen hebben om hun materiaal tijdig te ontvangen, namelijk voor 31 december.” Wie zonnepanelen plaatst, krijgt daarvoor groenestroomcertificaten. Voor panelen die dit jaar nog geplaatst worden, zijn die 450 euro per megawatt uur waard. Vanaf volgend jaar wordt dat 350 euro, en daarna steeds minder.

De Vlaamse regering heeft wel een overgangsregeling uitgewerkt voor installaties die al begonnen zijn in 2009 en klaar zijn vóór 1 maart volgend jaar, zo besluit de VRT-nieuwsredactie.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels