Provincie Antwerpen lanceert groepsaankoop groene stroom

Nieuws

Van 6 juli tot 1 oktober kunnen alle particuliere inwoners van de provincie Antwerpen vrijblijvend inschrijven voor een groepsaankoop 100% groene stroom.

De Provincie Antwerpen heeft de aftrap gegeven voor haar campagne “Samen op weg naar goedkopere groene stroom”. Van 6 juli tot 1 oktober kunnen alle particuliere inwoners van de provincie vrijblijvend inschrijven voor een groepsaankoop 100% groene stroom.

“Hiermee willen we meer mensen de stap laten zetten naar groene energie”, zegt gedeputeerde Inga Verhaert. “Via het principe van de groepsaankoop trachten we als aantrekkelijke klant kortingen op de energiemarkt te krijgen. Hoe meer mensen zich inschrijven, hoe aantrekkelijker we voor de energieleveranciers worden.”

De grote kracht van het project ligt volgens de provincie in de vrijblijvendheid. “Pas nadat we je een persoonlijk aanbod hebben voorgesteld, beslis je of het de moeite waard is om mee in te stappen”, aldus Verhaert.

Beste bod

Op 4 oktober wordt een veiling georganiseerd waar alle energieleveranciers hun beste bod kunnen uitbrengen. De bieding is online en kan door iedereen gevolgd worden. Daarna krijgen de inschrijvers een gepersonaliseerd voorstel. Op basis daarvan moeten ze binnen de maand beslissen of ze al dan niet de overstap maken naar de winnende energieleverancier.

De firma iChoosr werd aangetrokken om de groepsaankoop te begeleiden en neemt de administratieve afhandeling van de overstap voor haar rekening. iChoosr heeft al verschillende succesvolle groepsaankopen begeleid. Gemiddeld ging het om besparingen tussen 200 en 300 euro per jaar.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels