Ramen met iets extra’s

Ramen met iets extra’s

Ramen, deuren en poorten

Wil je rolluiken, een vast muggengaas, extra beveiliging, zonwering?

Een raam heeft verschillende functies. Het zorgt bijvoorbeeld voor het daglicht in je interieur en voor verluchting. Maar een raam laat ook zonlicht binnen, wat soms storend kan zijn. En door een open raam kunnen insecten makkelijk binnenvliegen.

Bekijk daarom even het ruimere plaatje voor je ramen bestelt. Wil je rolluiken of een vast zonnescherm laten plaatsen? Moeten er verluchtingsroosters worden aangebracht in het raam? Investeer je in extra inbraakbeveiliging? Bestel je meteen vaste horren?

Er zijn heel wat extra’s die uiteraard het prijskaartje verhogen maar wel voor bijkomend comfort kunnen zorgen.

Dure snufjes

Je kan hierin erg ver gaan. Je kan je zonnescherm automatisch laten op- en neergaan in functie van de zonnestraling en de wind. Er zijn zelfs systemen op de markt waarmee je alle ramen van de woning centraal kan openen/sluiten.

Een aantal toepassingen lijken vooral snufjes voor wie veel geld heeft, maar andere zijn niet noodzakelijk luxe. Denk bijvoorbeeld aan een groot rolluik dat je elektrisch kan bedienen in plaats van telkens aan het lint te moeten trekken.

Meteen beslissen

Sommige beslissingen neem je uiteraard best meteen. Als je slotjes wil zetten op de krukken van het raam omdat dat inbraakvertragend werkt of omdat je dat veiliger vindt in de kinderkamer, moet je dat nu doen. En aan de keuze van beglazing en profielen kan je nadien natuurlijk ook niets meer wijzigen.

Andere dingen kan je makkelijker uitstellen, zoals de plaatsing van een zonnescherm. Overweeg het wel en vertel over je verdere plannen als je ramen bestelt, zodat er indien nodig rekening mee kan worden gehouden bij de plaatsing.

Zonwering

Er zijn ook interessante toepassingen die je altijd kan overwegen, zelfs als je niet meteen nieuwe ramen zet. Zo kan je opteren voor zonwerende beglazing, maar er zijn ook folies op de markt die je op bestaande beglazing kan aanbrengen.

Je kan hetzelfde doen om inkijk te vermijden of te verminderen door een decoratieve folie te (laten) kleven op een bestaand raam.

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels