Real Estate Awards zijn uitgereikt

Immo, Nieuws

CIB Vlaanderen reikte voor de zevende keer de Real Estate Awards uit. Deze 'vastgoedoscars' stimuleren en belonen vernieuwende initiatieven in de vastgoedsector. Nieuw dit jaar is de Real Estate Award Press, die gewonnen werd door Trends.

CIB Vlaanderen reikte voor de zevende keer de Real Estate Awards uit. Deze ‘vastgoedoscars’ stimuleren en belonen vernieuwende initiatieven in de vastgoedsector. Nieuw dit jaar is de Real Estate Award Press, die gewonnen werd door Trends.

Bijzondere awards

Het directiecomité van CIB Vlaanderen reikt elk jaar twee bijzondere awards uit. De Pieter Pourbusprijs wordt uitgereikt aan een politicus of organisatie die zich op een positieve manier inzet voor de vastgoedsector. Net zoals vorig jaar (Sociaal Fonds voor de Vastgoedsector) gaat deze prijs niet naar één persoon, maar naar een voltallige organisatie: de Nederlandstalige Raad van de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat (KFBN).

Kristien Berkein, voorzitter van CIB Vlaanderen: “Sinds twee jaar is er intensief overleg aan de gang tussen CIB Vlaanderen en de Vlaamse notarissen. Samen gingen we rond de tafel zitten en zijn we erin geslaagd om een samenwerkingsprotocol af te sluiten. Door het sluiten van deze overeenkomst werden praktische werkafspraken gemaakt. Het hele verkoopproces van vastgoed zal hierdoor geoptimaliseerd en geprofessionaliseerd worden, iets waar de consument uiteindelijk nog het meest mee gediend zal zijn.”

De Georges De Wandeleerprijs gaat naar een lid van CIB Vlaanderen omwille van zijn of haar bijzondere inzet voor de vastgoedwereld en voor de eigen beroepsvereniging. Dit jaar mag Guy Delbecque, voorzitter van CIB West-Vlaanderen, deze prijs in ontvangst nemen.

Voorzitter Kristien Berkein: “Collega Guy Delbecque zette de schouders onder de werking van zijn provinciale Kamer. Het ledenaantal blijft groeien, zonder daarbij de kwaliteit van het ledenbeleid uit het oog te verliezen. Het lange voorzitterschap van CIB West-Vlaanderen, de lange staat van dienst als bestuurder van CIB Vlaanderen en de uitzonderlijke rol van bruggenbouwer maken van Guy Delbecque een meer dan verdiende winnaar.”

Pers

Een nieuwe prijs dit jaar was de persprijs, die hoogstaande journalistiek bekroont. De winnaar werd de redactie van Trends. De redactie keek met een kritisch oog naar de vloedgolf van vastgoednieuws die ons het afgelopen jaar overstelpte. Uit de ingestuurde artikels blijkt dat de redactie van Trends de vastgoedmarkt uitgebreid bestudeert. Het nieuws wordt op heldere, begrijpelijke en objectieve wijze vertaald naar het publiek. Bovendien zijn de artikels goed onderbouwd met divers bronnenmateriaal en correcte cijfers.

Andere genomineerden waren freelance journalist Koen Mortelmans en de redactie van VTM-Telefacts.

Erasmusprijs

Naar goede gewoonte reikt CIB Vlaanderen dit jaar ook de Erasmusprijs uit. Deze prijs plaatst de vastgoedstudent met het beste eindwerk van het academiejaar 2011-2012 in de schijnwerpers. Jens Rombouts (Hogeschool Gent, afkomstig van Torhout) mocht dit jaar de Erasmusprijs in ontvangst nemen en dit met zijn eindwerk ‘Verhuren aan de vennootschap of een gesplitste aankoop’.

Andere awards

De Real Estate Award Marketing gaat naar Koenraad Belsack van Upgrade Estate uit Gent. Upgrade Estate is een jonge projectontwikkelaar die zich richt op studentenhuisvesting. Het kantoor bedacht in 2011 de ‘gratis op kot’ campagne om hiermee zowel de student/huurder als ouder/investeerder aan te trekken. De student werd aangesproken door het feit dat hij een jaar lang gratis op kot kon gaan (academiejaar 2012-2013). Via de student werd de ouder gewezen op de mogelijkheid een kot te kopen in plaats van te huren.

Yves Heylen van WALLS Vastgoedmakelaars in Antwerpen gaat dit jaar met de Real Estate Award Innovation lopen. WALLS Vastgoedmakelaars slaagde erin om de leegstand van winkelpanden in Antwerpen aan te pakken, en dit op een originele manier. Het kantoor nam contact op met alle eigenaars van deze winkels en werkte met hen een actie uit waarbij de eigenaars toestemden om in het eerste jaar sterk gereduceerde huurprijzen te hanteren. Er werd overeengekomen om alleen te verhuren aan huurders die een meerwaarde aan de buurt konden geven. In ongeveer drie maanden tijd werden de panden verhuurd, aan de voorgestelde huurprijzen én aan huurders met het gewenste profiel. De winkelas kende op zeer korte tijd een heropleving. Deze actie maakte dat WALLS vastgoedmakelaars in en rond Antwerpen erkend werd als de toonaangevende makelaar voor panden op de zogenoemde B-locaties.

Bij de starters valt dit jaar Alex Verscheure van A&V Consulting uit Kortrijk in de prijzen. Alex Verscheure specialiseerde zich in het beheer van vastgoed in mede-eigendom. In anderhalf jaar tijd slaagde hij erin om een leefbare portefeuille van 60 gebouwen uit te bouwen. Deze snelle groei werd verwezenlijkt door – als gevolg van de nieuwe verplichtingen van de wet op de mede-eigendom in 2010 – in te spelen op de wens van de mede-eigenaar om het beheer over te dragen aan een professional.

De Real Estate Award Best Mentor (beste werkgever/stagemeester) ten slotte gaat naar Anneleen Desmyter van Quares uit Antwerpen. Anneleen Desmyter richtte in 2004 haar eigen bedrijf op. In de loop van de jaren kende haar bedrijf een sterke groei. Dit werd mede mogelijk gemaakt door een team van dynamische en veelal jonge medewerkers. (RDM)

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels