Recticel Insulation ondersteunt het Charter Duurzaam Ondernemen

Nieuws

Recticel Insulation ondersteunt van bij de start het nieuwe en verruimde Charter Duurzaam Ondernemen.

Recticel Insulation, dat al vroeger het Milieucharter ontving, ondersteunt nu van bij de start het nieuwe en verruimde Charter Duurzaam Ondernemen.

In dit Charter zijn, naast aandacht voor milieu, nu ook aspecten met aandacht voor economisch en mensvriendelijk ondernemen opgenomen. Dit sluit perfect aan bij de doelstellingen en visie die het bedrijf zich stelt.

Het West-Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen volgt het West-Vlaams Milieucharter op. Het nieuwe Charter is ruimer, want naast aandacht voor milieu, zijn nu ook criteria opgenomen met aandacht voor economisch en mensvriendelijk ondernemen. Recticel Insulation, gevestigd in Wevelgem, was in het verleden al laureaat van het Milieucharter, toen nog Charter 99 Milieuverklaring. De ruimere invalshoek van het nieuwe Charter sluit perfect aan bij de visie en doelstellingen die Recticel Insulation zich stelt. Als eerste isolatieproducent ondertekent het bedrijf dan ook dit Charter.

Meer dan 60 bedrijven, waarvan 20 nieuwe bedrijven, hebben het Charter ondertekend, in aanwezigheid van Vlaams minister van Openbare Werken, Energie, Leefmilieu en Natuur, Hilde Crevits. In het Charter wordt gewerkt rond tien thema’s waarbinnen elk bedrijf zijn eigen acties kan definiëren. Voor Recticel Insulation is duurzaam ondernemen, met aandacht voor mens en natuur, reeds lang een aandachtspunt. Het bedrijf maakt duurzame isolatieproducten, die bijdragen tot het besparen van energie, en waarvan de productie op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier gebeurt.

De vele actiepunten van Recticel zijn erop gericht om zo veel mogelijk mensen te sensibiliseren. Zo moet het eerste massief passiefhuis, dat volledig gebouwd wordt volgens de Belgische bouwtraditie, velen ertoe aanzetten om zelf ook te kiezen voor een passiefhuis of laagenergiewoning. Maar ook in het bedrijf zelf zijn er heel wat acties. ‘Ik Kyoto’ bijvoorbeeld zette recent nog heel wat medewerkers ertoe aan om vaker de fiets te nemen voor het woon-werkverkeer.

Ik ga Bouwen & Renoveren 06/2008

Links

www.recticelinsulation.be

Niet gevonden wat je zocht?

Probeer het nogmaals in onze zoekmachine.

Gerelateerde artikels